IDAC Room Escape Games bieden iPhone-gebruikers een alternatief voor pc-games

veel ontsnappingsspellen voor iPhone/iPod/iPad. Velen van hen zijn gratis, en ze bieden allemaal een uitdaging waar fans van het genre zo naar hunkeren.

Een kleine ergernis die in alle IDAC-games voorkomt, is dat ze lineair zijn met een fout. Je moet alles op volgorde doen. En de game moet er absoluut zeker van zijn dat je elke aanwijzing hebt gezien voordat je een bijbehorende puzzel kunt oplossen. Dit kan leiden tot veel gefrustreerd tikken. Maar naarmate je meer van hun games speelt, raak je hieraan gewend en ben je je er meer van bewust. Daardoor leer je de spellen te spelen zoals ze het bedoeld hebben, en wordt het minder frustrerend en leuker.

IDAC heeft een app in de app store die vrij uniek is. Het heet AppNavi en je kunt er gratis escape-games mee spelen, zoals Escape Game: “A Cold and Deserted House”. Als je er een voltooit, stuur je je score in en verdien je punten. Naarmate je meer punten verzamelt, kun je ze inruilen voor meer spellen. Dit betekent dat je heel veel games gratis kunt spelen.

Daarnaast biedt IDAC een aantal van hun games aan als losse apps om te downloaden uit de app store. Sommige kosten geld, andere zijn gratis. Ze zijn ook gekoppeld aan AppNavi, zodat u uw scores kunt doorsturen om punten te verdienen. Hier zijn enkele opmerkelijke spellen die een goede uitdaging bieden:

Strange House, Dangerous Luxury Liner, Prank House escape room en Snow White zijn hun enige 3D-games. Ze zien er veel professioneler uit dan de 2D-games, maar hebben nog steeds last van dezelfde gameplay-fouten. Ze zijn nog steeds leuk om te spelen en vol grote uitdagingen.

De Drifting Locked Chamber biedt een unieke setting op een schip. Je schip is aangevallen door piraten en nu moet je terug naar de kust om te ontsnappen. De puzzels zijn logisch en vereisen niet veel giswerk.

The Mystery of the Abandoned Factory is een behoorlijk uitdagend spel, maar desalniettemin goed te doen. Je moet items samenvoegen, ze dan weer uit elkaar halen, ze combineren met andere objecten en soms zelfs de items vernietigen om ze te gebruiken. Dit betekent dat de meeste items die je vindt voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt, dus het duurt even voordat dit spel is voltooid. Het is wel heel leuk.

De bemoeizuchtige Shogi-speler is een uitdaging voor iedereen die niet bekend is met de Shogi-spelregels. Maar de zetten van elk stuk worden uitgelegd, zodat je niet helemaal verloren gaat. Het is een van hun moeilijkere spellen, maar als je je eraan houdt, kan het een behoorlijk bevredigende ervaring zijn.

An Uninspired Man en An Odd Game zijn nog twee games die het vermelden waard zijn. Een ongeïnspireerde man is een beetje frustrerend omdat je echt elke hoek van de kamer moet verkennen, zelfs plaatsen waarvan je niet wist dat je ze kon verkennen. Het is een uitdagend spel, maar de puzzels zijn geweldig en het is een leuke ervaring. An Odd Game is niet zo goed, maar toch de moeite waard om te spelen. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een vreemde eend in de bijt. Je aanwijzingen zijn verborgen op poppen en papieren kraanvogels vliegen!

Er zijn veel andere geweldige ontsnappingsspellen van IDAC, en je zou veel tijd kunnen besteden aan het doornemen ervan. Kijk of je er zelf uit kunt komen! Maar als dat niet het geval is, kun je enkele van de walkthroughs op mijn site lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *